Wat we minstens met elkaar gemeen hebben is dat we vierentwintig uur in een dag hebben.  Hoe we die uren invullen, verschilt hemeldbreed met elkaar.  Al doen we dat bijna allemaal op automatische piloot.  Velen onder ons zijn zich niet bewust van wat we allemaal op een dag of een week doen.  We doen maar gewoon.  Het gevaar hiervan is dat we ons laten leiden door de waan van de dag en niet door wat wij belangrijk vinden in het leven.

Een dagboek bijhouden

Alle Femma-medewerkers houden al een jaar lang geregeld een digitaal dagboekje bij.  Zo brengen ze in kaart waar ze hun tijd aan besteden en wordt straks na de invoering van de kortere werkweek duidelijk of die effectief zorgt voor een andere tijdsbesteden.

Voor veel Femma-medewerkers bleek al snel dat de periode waarin ze bijhielden wat ze met hun tijd deden, zorgde voor reflectie.  Ze gingen erdoor bewuster om met hun tijd.

Die wijsheid gunnen we je natuurlijk ook.  Met deze weekagenda kun je gemakkelijk zelf aan de slag met het bijhouden van je tijdsbesteding.

Benieuwd naar wat jij uit je dagboekje leert.  Laat je het ons weten?

Tags: 
Evenwicht
Delen: