Hoe tevreden ben jij met je leven?  Doe je de dingen waar je van droomt?  Slaag je erin jezelf te ontplooien, nieuwe dingen te leren, nieuwe mensen te leren kennen?  Wanneer was het laatste moment dat je gewoon even niks deed?  Berg jij soms je overvolle to-dolijstje op?
We hebben het met zijn alles druk druk druk.  Het evenwicht tussen wat moet en wat we willen is zoek.  Dat vreet aan ons welzijn, onze gezondheid, onze relatie met partner, kinderen of kleinkinderen.

We financieren het onderzoek naar minder uren werken volledig met giften van mensen die geloven in ons verhaal en ons streven.

Geluk zit niet verscholen in een drukke agenda, wél in evenwicht. Daar streven we naar bij Femma. Meer evenwicht betekent voor ons meer kwaliteit in het leven en dus meer geluk. Als werken en privétijd meer in evenwicht zijn, dan heb je meer tijd en energie voor andere waardevolle dingen in je leven. Kwaliteitsvolle momenten beleven met je geliefden, me-time inlassen, zorgen voor je ouders of hulpbehoevenden, vrijwilligerswerk doen, nieuwe dingen leren en je wereld verruimen…

Er moeten dingen veranderen in de manier waarop de samenleving vandaag functioneert. Bij Femma ijveren we daarvoor. Met passie en vuur gaan we in debat met middenveld, politici, pers. We vertellen over onze droom. Een maatschappij waarin evenwichtig leven genesteld is.

Bij Femma pleiten we voor een kortere werkweek. Zodat zowel mannen als vrouwen stappen kunnen zetten om evenwichtiger te leven. Zodat jouw kinderen of kleinkinderen daar ooit de vruchten van kunnen plukken en hun geluk centraal kunnen zetten.

Daarom gaan we onderzoeken wat het effect is van minder uren werken in de week. De medewerkers van Femma zijn proefkonijn. In 2019 gaan zij met zijn allen voor één jaar naar een voltijds uurrooster van 30 werkuren per week. Wat is het effect van minder werken in de week op het leven van hun gezinnen? Krijgen ze meer energie? Zien ze hun vrienden vaker? Slapen ze beter? Hebben ze meer qualitytime? Gedragen ze zich duurzamer? Verandert hun kijk op hun werk? …

Wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel gaan de tijdsbesteding voor en tijdens dit experiment onderzoeken om te zien welke effecten minder werken nu werkelijk op hun leven heeft. Als we eind 2019 alle resultaten verzameld hebben, gaan we ze doorvertellen aan beleidsmakers en het grote publiek.

We financieren het onderzoek naar minder uren werken volledig met giften van mensen die geloven in ons verhaal en ons streven.

Wij hebben jouw steun nodig

Jouw steun is zeer welkom!  Een gift kan al vanaf 10 euro.  Zo schrijf je mee aan een stukje geschiedenis in het streven naar een maatschappij in evenwicht.  Wat wij hier vandaag uit leren, geven we dubbel en dik terug aan de maatschappij!

 

Delen: