Steeds meer tweeverdieners schakelen nanny’s in om gezin en werk op elkaar afgestemd te krijgen. Met een naschoolse babysitter besparen ouders zichzelf heel wat stress  (‘Weer file, geraak ik wel op school om 18 uur?). De kinderen zijn vroeger thuis, krijgen eten, aandacht en verzorging en als de ouders thuiskomen, zijn ze bedklaar en –rijp.
 

Oplossingen

De nanny is bij voorkeur een oudere dame, die zelf al wat opvoedingskilometers op de teller heeft en beschikt over een rijbewijs (B).  Male nanny’s  (manny’s?) liggen niet zo goed in de markt.  In onze samenleving vinden we zorgende mannen toch nog iets raars.

Met nanny’s lossen werkende ouders hun organisatienoden op, met koffie hun vermoeidheid.  Jij ook?

Denk je dat dat de oplossing is of kunnen we als samenleving wat beters verzinnen?
Zette je kinderen op de wereld om ze vervolgens weg te moeten organiseren? 
Kunnen we er niet voor zorgen dat ouders werk en gezin op elkaar kunnen afstemmen in plaats van gezin op werk?
Zodat je er niet permanent vermoeid bijloop?

‘Van elke mannelijke patiënt die ik verpleegde, hoorde ik ‘ik wou dat ik niet zo hard had gewerkt’. Ze misten de jeugd van hun kinderen en het gezelschap van hun partner’, schrijft Bronnie Ware, een Australische blogster die jaren in de palliatieve zorg werkte en ‘The top five regrets of the dying’ publiceerde.

Gaan we voor een toekomst of waar steeds meer mannen èn vrouwen de jeugd van hun kinderen en het gezelschap van hun partner missen? Of kies je voor een investering in kortere werkweken en langer vaderschapsverlof?

Tags: 
Ouderschap
Delen: