Hoe houd je het overzicht van alle afspraken en to do’s van elk gezinslid? Vanaf nu geen stress of verwarring meer dankzij deze fijne weekplanner uit het Femmamagazine van september.  Print de planner uit en ga er mee aan de slag!  En laat ons weten hoe dat gaat!

Als je gezin uit meerdere personen bestaat, heb je het waarschijnlijk al eens meegemaakt: het overzicht is zoek en je vergeet al eens een afspraak. Door samen op papier te plannen houd je niet alleen het overzicht van ieders agenda, je verlicht ook je eigen hoofd omdat het niet alle to do’s van de week meer hoeft te onthouden. En geloof ons, niet hoeven te vertrouwen op je geheugen geeft innerlijke rust.

Waarom samen plannen?

Idealiter zit je elke week kort samen met de leden van je gezin om de week die nog moet komen te plannen. Wie heeft er wat op zijn of haar agenda staan? Zijn er verjaardagsfeestjes, examens of sportwedstrijden waar je rekening mee moet houden? En welke huishoudelijke taken moeten er volgende week gebeuren en wie doet ze?
Samen plannen en samen beslissen over wat er deze week moet gebeuren zorgt voor een gedeelde verantwoordelijkheid. Want wie zorgt er voor eten als de één dringend moet studeren voor een belangrijk examen en de ander de laatste voorbereidingen moet doen voor een Femma-activiteit? Dat soort problemen op voorhand samen oplossen, voorkomt veel verwarring, stress en zorgen. Maar nog belangrijker: het betrekt iedereen bij de taken, passies en verantwoordelijkheden van de ander. Zo is iedereen op de hoogte en betrokken. Hoe fijn is dat?

Meer tips en tricks om met heel het gezin afspraken te maken en te plannen?

Die mag je komende weken verwachten op deze website.  En wil je graag uitwisselen met anderen?  Wordt dan lid van onze Facebookgroep!

Delen: